Toffee Pecan Caramel Brownie

Emellanåt blir jag sugen på att baka något annat än tårtor. Det är ju det jag bakar mest men man kan ju inte leva på tårtor allena hihihi. Det blev i alla fall Toffee Pecan Caramel Brownie vid detta tillfälle. Dom blev ooootroligt söta så man kan inte äta så mycket av de. Det var väldigt mycket mörk choklad i bottnen så det blev en djup och fin smak. Dock misslyckades jag lite med dom men jag vet i alla fall vad jag gjorde fel. Det är ju genom fel som man lär sig bäst. Eller??!!
 
 
 
Toffee pecan caramel brownie
recept hämtat från Passion for baking
 
 

Brownie

450 g mörk choklad
140 g smör
350 g brunt socker
4 ägg
105 g mjöl

Karamell topping

220 g smör
175 g brunt socker
250 ml ljuss corn syrup eller glukos
1 burk (395 g) söt kondenserad mjölk
1 msk kakao

Toffee pecans

220 g socker
2 msk vatten
120 g pecan nötter


Värm smör och choklad i en skål i micron, eller över ett vattenbad så att det smälter. Tillsätt brunt socker och rör ihop ordentligt.
Tillsätt alla äggen och rör försiktigt ihop. Rör inte för mycket.
Tillslut blandar du i mjölet i smeten ordentligt. Nu är den färdig för att hällas i formen.
Häll smeten i en klädd form (med bakplåtspapper), ca 20x30 cm.
In i ugnen på 160 grader i ca 40 minuter.
Låt kakan svalna. Under tiden gör du karamell toppingen.

 

Väm smöret i en gryta på svag värme. Tillsätt brunt socker och rör ihop ordentligt tills allt har smält. Tillsätt corn syrup och söt kondenserad mjölk och låt det hela koka under konstant omrörning. Detta tar ca 15 minuter.
Efter 15 minuter tillsätts kakao. Häll toppingen över browniekakan och låt det hela svalna. Under tiden gör du toffe pecans.

 

Häll socker och vatten i en gryta och koka det hela i 4 minuter tills allt socker har smält. Tillsätt pecan nötter och koka vidare i 3 minuter tills färgen har blivit gyllen.
Häll röran på bakplåtspapper. Låt det bli kallt och tillslut hackar du den i bitar. Häll därefter pacan-hacket över brownie och karamellbottnen. Sätt hela kakan i kylen i minst 2 timmar.

 

Skär den i passande bitar (den är ganska mäktig så små bitar passar bra) och njuuuuut :-)

 

#1 - - felicia:

gott!