Caramel Apple Cheesecake
Låt oss prata äpplen. Det finns ju verkligen tusen olika sätt att använda sig av äpplen i bakverk. Detta var ett av de bästa som jag har smakat måste jag erkänna. Det var fantastiskt gott med den söta cheesecaken tillsammans med de syrliga äpplena. Det var en otroligt trevlig och balanserad kombination. Väl värd att baka igen.
Ursäkta den dåliga bilden men kakan blev klar ganska sent på kvällen så då var det bara mobilen som kom fram.
Caramel Apple Cheesecake
Botten
220 gr vetemjöl
75 gr ljust muscovadosocker
230 gr rumsvarmt smör
Cheesecake
675 gr cream cheese
170 gr + 2 msk strösocker, uppdelat
3 stora ägg
1,5 tsk vaniljextrakt
Äpplen
3 äpplen, skalade, urkärnade och fint hackade i bitar
1,5 tsk kanel
Topping
150 gr ljust muscovadosocker
110 gr vetemjöl
45 gr havregryn
115 gr rumsvarmt smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten
Blanda mjölet och sockret. Blanda i det rumsvarma smöret och blanda ihop väl. Pressa ner i en plåt/form, ca 23x33 cm, som du har klätt med folie. Se till att det blir jämnt fördelat. Sätt i ugnen i 15 minuter eller tills den är gyllenbrun. Ställ till sidan när den är klar.
Cheesecake
Mixa cream cheese med 170 gram socker på medium. Om du har en Kitchen Aid eller liknande använder du flatblandaren. När den är slät och fluffig tillsätter du äggen en i taget samt vaniljen. När detta är blandat häll smeten över den varma bottnen.
Äpplen
Blanda ihop de hackade äpplena, 2 msk socker och kanel. Sprid ut på cheesecaken. Se till att sprida ut det jämnt.
Topping
Blanda ihop ingredienserna. Använd gärna dina händer. Sprid ut toppingen jämt över äpplena.
Sätt in i ugnen i 40-45 minuter eller till fyllningen är fast. Spritsa över lite karamell över kakan och låt svalna innan du skär upp den i bitar. (Jag värmde lite dulce de leche jag hade över från annan bakning och blandade med lite grädde. Jag rörde ihop detta och spritsade sedan detta över kakan)