Hösttårta till öppna förskolan

Hahaha denna tårtan blev ju inte alls som jag ville. Men det kan väl inte alltid bli perfekt. Huvudsaken är att man lär sig något av sina misstag och det har jag gjort här. Vet precis vilka misstag jag gjorde. Men tillbaka till själva inlägget om tårtan och varför den blev till idag.
 
Jag är totalt fascinerad över hur man kan dekorera en tårta med spritsteknik. Hur man med olika tyllar kan skapa olika effekter. Jag tycker det är så himla coolt! Jag beundrar en bloggare särskilt mycket för just hennes spritsning. Har ni tid och möjlighet så kolla hennes blogg som heter iambaker.net. Verkligen en fantastisk blogg.
 
Nog om detta. Blev sugen på att spritsa en tårta, efter ett besök på bloggen iambaker.net, så det fick bli en sådan till öppna förskolan imorgon :-)
 
Tårtan består av en ljus botten med smak av mandel, där jag färgade en av bottnarna lätt orange. Frostingen mellan och runt om är en vanilla bean frosting. En otroligt krämig och len frosting. Visserligen blev den inte som jag ville utseendemässigt men god blev den i alla fall :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
The perfect white cake
recept från I am baker
 
 

Ingredients

  • 2 1/4 cups cake flour
  • 1 cup milk at room temperature
  • 6 large egg whites at room temperature
  • 2 teaspoons almond extract
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 3/4 cups granulated sugar
  • 4 teaspoons baking powder
  • 1 teaspoon table salt
  • 1 1/2 sticks unsalted butter, softened but still cool

Instructions

  1. Heat oven to 350 degrees. Prepare two 8-inch cake pans.
  2. Make sure milk and eggs are room temperature.
  3. Pour milk (I used skim) , egg whites, and extracts into medium bowl and mix with fork until blended.
  4. Mix cake flour, sugar, baking powder, and salt in bowl of electric mixer at slow speed. Add butter, cut into cubes and continue beating on low for about 1-2 minutes.
  5. Add all but 1/2 cup of milk mixture to flour mixture and beat at medium speed for 1 1/2 minutes. Add remaining 1/2 cup of milk mixture and beat for about 1 minute.
  6. Pour batter evenly between two prepared cake pans.
  7. Bake until toothpick inserted in the center comes out clean, 27 to 30 minutes.
  8. Allow cake to cool to room temperature.
  9. Frost cakes with favorite frosting.
 
 
 
Vanilla bean frosting
 recept från Passion for baking
 


7 äggvitor
5 dl socker
1 vaniljstång eller vanilextrakt
ev. karamellfärg/geléfärg
 
 

Häll alla ingredienser i en skål. Har du en matberedare med visphuvud tar du skålen som hör till den.
Koka upp vatten och sätt skålen ovanför. Vispa för hand i 4 minuter eller till sockret har lösts upp. Ta över skålen till matberedaren och börja vispa. Vispa till skålen inte känns varm längre vilket kan ta upp til 10 minuter.
 
Detta är en mycket len och god frosting som passar både cupcakes och tårtor.