Påsktårta till jobb

Jag mer eller mindre letar anledningar att få baka tårtor. Hade jag bakat så många som jag egentligen vill så hade jag nog fått äta allt själv och resultatet av det vill man ju inte uppleva hahahaha.
Nu när det var påsk så passade jag på att baka en tårta till jobb. Jag tycker om att prova nya saker och just denna dekoreringen var jag nyfiken på. Det blev inte riktigt som jag hade föreställt mig men jag är ganska nöjd ändå. Jag kan ju inte räkna med att något blir perfekt första gången jag provar på det. Övning ger färdighet och nästa gång jag testar detta så kanske det blir exakt så jag hade tänkt mig.
 
Tårtan är en lemon sponge cake. Där är lite citronsirap i tårtbottnen vilket gör den både söt och syrlig samtidigt. I lagren är det lite hallonsylt och citronsmörkräm vilket balanserar varandra väl eftersom sylten är ganska söt men smörkrämen syrlig. Jag har spacklat den med citronsmörkrämen och sedan täckt den med marsipan. Jag har dekorerat den med sugarpaste från Panduro som jag har gjort i olika nyanser av gult. Ovanpå provade jag mig på att göra tre stycken kallor. Blev inte helt nöjd med dom men man ser nog vad det ska föreställa :-)
 
 
 
 
 

Mud brownies

Alltså. Jag är en riktig choklad-junkie. Men vem älskar inte choklad??!! Om man inte älskar choklad så kan jag nog inte relatera till den människan. Om den ens finns hahaha.
Skämt åsido så är det ju faktiskt väldigt gott med choklad. Och dessa brownies är veeerkligen chokladiga. Och söta. Och lite sega. Och fantastiskt goda. Fördelen med att de är så söta är att en sådan här liten plåt räcker långt. Man kan inte äta så mycket av den kan jag ju säga. Men man kan prova :-)
 
 

 
 
 
 

Mud brownies
 
 
Brownies
 
80 gram vetemjöl
40 gram kakao
170 gram strösocker
50 gram ljust muscovadosocker
1/4 tsk salt
115 gram smält och något avsvalnat smör
2 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
ca 80 gram hackade pekannötter
ca 90 gram mini-marshmallows
 
 
Frosting
 
55 gram smör
65 gram mjölk
30 gram kakao
1/2 tsk vaniljextrakt
220 gram florsocker
 
 

Sätt ugnen på 160 grader. Klä en 20x20 form med folie som du sedan penslar med smör. Vispa ihop mjöl, kakao, strösocker, muscovadosocker och salt i en skål tills det är ordentligt blandat. Blanda i det smälta smöret (allt detta gör du för hand). Smeten blir tjock. Blanda försiktigt i de hackade nötterna men spara lite för dekoration när kakan är färdig. Häll smeten i den förberedda formen. Sätt in i ugnen i 35-37 minuter. Den behöver inte vara helt färdigbakad då den ska in i ugnen igen.
 
Ta ut kakan ur ugnen och sprid marshmallowsen jämt över kakan och sätt in den i ugnen igen i ca 4 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt den svlna lite. Man kan om man vill, bränna marhmallowsen lite med en brännare men det är inte nödvändigt. Har man ingen kan man hoppa över det.
 
Häll över frostingen och jämna till. Sätt in i kylen ett par timmar för att stelna.
 
 
 
 
Recept hämtat från cookingclassy.com och anpassat något.

Nutella-fyllda chocolate chip cookies

Surprise surprise. Jag har bakat cookies igen hihihi :-) Chocolate chip cookies är en väldigt användbar cookie som man kan göra mycket med. Det är bara fantasin som sätter gränser: Vad vill man fylla med?? Dulche de leche, nutella, favoritchokladen etc etc. Go crazy!!!
 
Dessa med Nutella måste jag säga var riktigt riktigt goda. När man biter i den så först är den knaprig men när man kommer till mitten upptäcker man denna lena goda nutellan. Mums mums mums.
Dom är inte svåra att göra men tar lite tid eftersom degen/smeten ska stå i kylen ett par timmar. Men de är väl värda att göra så sätt igång :-)
 
 
 
 
 
 

Nutella-fyllda chocolate chip cookies
 
 
 
230 gram normalsaltat smör
355 gram vetemjöl
1 1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
210 gram ljust muscovadosockret
2 stora ägg
frön från 2 vanilstänger
1/2 tsk vaniljextrakt
150 gram mörka chokladknappar
100 gram vita chokladknappar
ca 200 gram Nutella (som har stått i kylen)
 
 

Bryn smöret i en gryta. Låt inte det bli för brunt bara. Häll smöret i skålen till din hushållsapparat (tänk bara på att den ska tåla hög värme). Låt smöret svalna tills det är ljummet, ca 30 minuter.
 
Vispa ihop mjöl, bikarbonat och 1/4 tsk salt i en skål och sätt till sidan. Tillsätt muscovadosockret til smöret och mixa på medium hastighet tills det är ordentligt blandat, ca 1 minut 8om du har olika dear till din hushållsapparat så välj flatblandaren). Tillsätt vaniljen och sedan 1 ägg i taget och se till att det blir blandat ordentligt mellan varje. Ställ maskinen på låg hastighet och tillsätt de torra ingredienserna lite i taget och mixa tills det är precis blandat (mixa inte mer än nödvändigt). Mixa i chokladknapparna. Spara gärna några till garnering. Lägg över degen i en lufttät burk och sätt i kylen i ca 1,5 timme.
 
Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut degen ur kylen och skopa upp ca 2,5 msk deg och forma till bollar. Lägg de på ett bakplåt med bakplåtspapper. Platta till alla bollarna och lägg sedan ca 1 tsk Nutella på varje. Vik sedan upp sidorna försiktigt och forma till en boll igen. Om det skulle tryckas ut Nutella någonstans på bollen kan man använda chokladknappar som små pluggar så att det inte rinner ut när de är i ugnen. Sätt in i ugnen i 10-12 minuter.
Visa fler inlägg