Tyskland-tårta

Eftersom traktortårtan var en sådan hit hos min kompis Vanja och hennes familj så ville de gärna att jag skulle baka en exakt likadan till när hennes mans kusiner skulle komma på besök från Tyskland. Innehållet blev alltså detsamma men så hade de önskemål om hur den skulle se ut. Den skulle gärna ha Tysklands flagga, en älg och kanske älgpluttar på. Det gäller att tänka till hur man kan göra och resultatet blev ganska roligt tycker jag :-) Visserligen inga älgpluttat utan spår, men bra ändå :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tårtbotten: One bowl chocolatecake
Lager 1: Jordgubbsmousse
Lager 2: Glasskräm
Chokladsmörkräm
Marsipan
En kommentar
publicerat i Tårtor
Taggar: Chokladsmörkräm, Glasskräm, Jordgubbsmousse, One bowl chocolate cake

Ljuvlig jordgubbspaj

Denna sommaren har gått alldeles för fort tycker jag. Det har varit helt fantastiskt väder och då har det blivit lite sisådär med blogginlägg. Med det är det inte sagt att jag inte har bakat. Det skulle ju aldrig hända ;-)
Denna jordgubbspajen gjorde jag i början av sommaren och den är något utöver det vanliga tycker jag. Den är väldigt väldigt enkel att göra vilket ju då är en bonus. Originalreceptet är med björnbär så det är nog bara att använda de bär man tycker om. Mina favoriter är jordgubbar och hallon. Mums!
 
 
 
 
 
 
 

Jordgubbspaj
 
 
Mördeg:
0,5 dl socker
100 gr smör
2,5 dl mjöl
1 ägg
 
 
Fyllning:
2 dl vispgrädde
2 dl cream cheese
0,5 l jordgubbar
1 dl råsocker
 
 

Mixa först socker, smör och mjöl, Mixa sedan i ägget. Klä en pajform (ca 24cm). Kyl i 30 min. Nagga degen och grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
 
Blanda jordgubbarna med sockret och låt stå ett litet tag. Det kommer bli ganska vattnigt och detta kan man välja att ha med eller sila bort (det är ju då mycket söt och gott jordgubbssaft man kastar).
Vispa grädden och blanda med cream cheesen. Bred ut det i den avsvalnade pajskalet. Lägg till sist jordgybbarna på toppen och njuuuuuut :-)
 
 

Traktortårta

Min fina vän Vanja frågade om jag hade lust att baka en tårta till när hennes son Gustaf skulle fylla 2 år. Hur skulle jag kunna svara nej på den frågan?! Problemet var bara att jag är ganska dålig på att göra figurer och att jag dessutom aldrig hade gjort en traktor förut. Så det var bara till att surfa runt på olika bloggar och se om jag kunde få några tips. Och tips hittade jag med råge. Så det blev till att göra rice crispetreats som jag kunde ha som form till traktorn som jag sedan klädde med sugarpaste. Jag blev veeerkligen inte nöjd men får trösta mig med att det var mitt första försök. Födelsedagspojken kände i alla fall igen den som en traktor och det var ju det viktigaste :-)
 
Efter lite sms fram och tillbaka med Vanja kom vi fram till att de ville ha en chokladbotten, ett lager jordgubbsmousse, ett lager glasskräm, spackling med chokladsmörkräm och att den skulle täckas med marsipan.
Så fick det bli :-)
 
Efter kalaset fick jag ett sms där det stod att tårtan var jätte god och uppskattad av alla. Det värmer i hjärtat :-)
 
 
 
 
 
 
 
Tårtbotten: One bowl chocolatecake
Lager 1: Jordgubbsmousse
Lager 2: Glasskräm
Chokladsmörkräm
Marsipan
Visa fler inlägg