Liten bröllopstårta

Jag fick äran att göra en bröllopstårta till en bekant som skulle gifta sig idag. Det skulle vara ett litet bröllop så tårtan jag gjorde var till ca 20 personer. Enligt önskemål skulle den vara vit och guld, chokladbotten med hallonmousse och vit chokladganache. Och så fick det ju bli :-)
Eftersom jag har två små barn så räcker tiden inte alltid till så några bra foton blev det tyvärr inte. Kom på det precis som jag hade satt tårtan i kartongen så det fick bli ett panik-foto då. Bättre än inget.
 
Det blev alltså en tårta bestående av chokladbotten, båda lagren bestod av hallonmousse och vit chokladganache, spacklad med chokladsmörkräm, täckt med marsipan och blommorna gjorda i sugarpaste.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vit chokladcheesecake med hallon

Denna cheesecaken ville jag testa bara för att se om jag kunde få till mönstret. För att vara första gången blev jag riktigt nöjd. Hittade receptet på en amerikansk blogg.
Tanken var att jag skulle ha med den som en gå-bort-present men då det blev inställt så var vi själva "tvungna" att äta upp den hihihi. Är inte ett dugg ledsen för det, för denna cheesecake är bland de godaste jag har ätit. Den var riktigt krämig, fyllig, lagom söt och alldeles len som en cheesecake ska vara. Denna kommer jag göra igen. Och igen. Och igen....... :-)
 
 
 
 
 
 
 

Vit chokladcheesecake med hallon

 
Ingredients
 
1 store-bought pre-made oreo crust (gjorde egen med Digestive och smält smör som jag tog i ugne i 10 minuter och lät den sedan kylas av innan jag hällde i smeten)
1 Tbsp granulated sugar
1 1/2 tsp cornstarch
1/3 cup cold water
1 1/2 cups fresh or frozen raspberries
12 oz. cream cheese (1 1/2 pkg.), softened
1/3 cup granulated sugar
1 egg
1 egg white
1 tsp vanilla extract
1 1/2 tsp lemon juice
6 oz. white chocolate, chopped or 1 cup white chocolate chips
1/4 cup heavy whipping cream
 

Directions

Preheat oven to 325 degrees. In a small saucepan, whisk together 1 Tbsp granulated sugar and cornstarch until well blended. Stir in cold water and add raspberries. Cook over medium heat whisking frequently, until mixture reaches a boil. Allow mixture to gently boil about 5 minutes whisking constantly and reducing temperature slightly if necessary to reduce splattering, until sauce has thickened. Remove from heat and force sauce through a fine mesh strainer into a bowl to remove seeds, set aside.

In a large mixing bowl, with an electric mixer, beat together cream cheese and granulated sugar until fluffy, about 1 minute. Mix in egg and egg white. Add vanilla and lemon juice. Set mixture aside.
Melt white chocolate with cream in a double boiler until melted and smooth, or melt in a microwave safe bowl in the microwave on 50% power in 30 second intervals, stirring after each interval until melted and smooth. Add melted chocolate mixture to cream cheese mixture and blend until smooth.

Pour 2/3 cup cheesecake mixture into the oreo crust and spread evenly over bottom. Drizzle or spoon with 2 Tbsp raspberry sauce. Slowly ladle remaining cheesecake mixture over the drizzled raspberry sauce, covering all the raspberry sauce (you just don't want it to show through). Swirl cheesecake with a toothpick or knife (your just swirling that inside layer of sauce for now, be careful not to let the sauce show through). Carefully jiggle the pan to even out the top. Now, fill a clean medicine syringe with raspberry sauce and begin to pipe small circles in a swirl pattern over cheesecake. Take a toothpick or sharp pointy knife and beginning with the center circle, run the toothpick through the center of each heart (don't lift the toothpick out until you finish the last circle).
Bake cheesecake for 40 minutes, then turn oven off and leave cheesecake in the oven for 5 more minutes. Remove from oven and allow to cool. Refrigerate until fully set about 6 hours. 

En riktigt god chokladtårta

Nu har jag inte uppdaterat bloggen på länge men det betyder ju inte att jag inte har bakat något. För ett tag sedan skulle vi ha några vänner på besök och då ville jag prova ett recept som jag har tänkt på ett tag. Det är en otroligt saftig och smakrik chokladbotten som får sällskap av en fantastiskt god chokladsmörkräm. Denna tårtan är en choklad-älskares dröm :-) Och fin blev den också :-)
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg