Toffee Pecan Caramel Brownie
Brownie
450 g mörk choklad
140 g smör
350 g brunt socker
4 ägg
105 g mjöl
Karamell topping
220 g smör
175 g brunt socker
250 ml ljuss corn syrup eller glukos
1 burk (395 g) söt kondenserad mjölk
1 msk kakao
Toffee pecans
220 g socker
2 msk vatten
120 g pecan nötter
Värm smör och choklad i en skål i micron, eller över ett vattenbad så att det smälter. Tillsätt brunt socker och rör ihop ordentligt.
Tillsätt alla äggen och rör försiktigt ihop. Rör inte för mycket.
Tillslut blandar du i mjölet i smeten ordentligt. Nu är den färdig för att hällas i formen.
Häll smeten i en klädd form (med bakplåtspapper), ca 20x30 cm.
In i ugnen på 160 grader i ca 40 minuter.
Låt kakan svalna. Under tiden gör du karamell toppingen.
Väm smöret i en gryta på svag värme. Tillsätt brunt socker och rör ihop ordentligt tills allt har smält. Tillsätt corn syrup och söt kondenserad mjölk och låt det hela koka under konstant omrörning. Detta tar ca 15 minuter.
Efter 15 minuter tillsätts kakao. Häll toppingen över browniekakan och låt det hela svalna. Under tiden gör du toffe pecans.
Häll socker och vatten i en gryta och koka det hela i 4 minuter tills allt socker har smält. Tillsätt pecan nötter och koka vidare i 3 minuter tills färgen har blivit gyllen.
Häll röran på bakplåtspapper. Låt det bli kallt och tillslut hackar du den i bitar. Häll därefter pacan-hacket över brownie och karamellbottnen. Sätt hela kakan i kylen i minst 2 timmar.
Skär den i passande bitar (den är ganska mäktig så små bitar passar bra) och njuuuuut :-)
gott!