Kanel chocolate chip cookies m. dulche de leche

Alltså viiiiilka cookies!! Gud så goda dom var. Dom blev i och för sig inte riktigt så som jag tänkte, utseendemässigt, men de kompenserade mer än väl med smaken. Dessa var fantastiskt goda där kanelen kompletterade chokladen och karamellen perfekt. Dessa rekommenderar jag er varmt att baka.
Mums mums mums........
 
 
 
 
 
 
 

Kanel chocolate chip cookies m. dulche de leche
 
 
230 gram smör
280 gram vetemjöl
2 tsk majsstärkelse
1 1/2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
180 gram ljust muscovadosocker
75 gram strösocker
1 tsk vaniljextrakt
2 stora ägg
200 gram mörka chokladknappar
100 gram vita chokladknappar
ca 250 gram dulche de leche*
 
 
Bryn smöret i en liten gryta. Låt det bli gyllenbrun men akta så att du inte bränner det. Häll det sedan i en värmetålig burk och ställ in i frysen i 30 minuter. Du kan låta det svalna i rumstemperatur men då tar det betydligt längre tid.
 
Under tiden det brynta smöret svalnar förbereder du det övriga. Vispa försiktigt ihop mjöl, majsstärkelse, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Sätt åt sidan.
Häll i muscovadosockret, strösockret och vanilj i en skål som du kan sätta i en matberedare (jag har en Kitchen Aid men det fungerar ju garanterat i de flesta maskiner). När smöret är avsvalnat tillsätter du detta till sockerblandningen och blandar på medium hastighet tills det är ljust och fluffigt. Använd inte en visp utan flatblandare till detta. Tillsätt ett ägg åt gången och blanda väl efter varje. Sänk hastigheten till det lägsta och tillsätt sedan de torra ingredienserna sakta. Blanda tills det är precis jämt blandat, inte längre. Om smeten är lite torr kan man tillsätta 1 msk mjölk. Blanda sedan i chokladknapparna, täck med plastfolie och sätt in i kylen i 30-60 min.
 
Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut smeten ur kylskåpet. Skopa ur smet ca 2 1/2 msk åt gången och lägg på plåten med bakplåtspapper. Platta till den och forma en liten skål med degen. Fyll det lilla hålet med dulche de leche (hur mycket är svårt att säga så det är bara att prova sig fram). Vik in sidorna så att de täcker karamellen. Forma det hela till små berg/toppar och sätt de med väldigt stort avstånd. Jag satte ca 5-6 per plåt. De flyter ut mycket. Sätt in i ugnen i 10-13 minuter. Låt svalna innan du avlägsnar de från plåten.
 
 
* Man kan göra egen dulche de leche men det tar flera timmar. Man kokar då kondenserad mjölk mellan 2-4 timmar beroende på hur fast man vill ha den.
Man kan numera också köpa färdig burk kondenserad mjölk som redan är kokt och karamelliserad. Den brukar stå bredvid den vanliga kondenserade mjölkem och kostar ungefär lika mycket. Jag valde den färdiga dulche de lechen.
 
Recept kommer från www.cookingclassy.com. Har ändrat lite i det.
#1 - - Jasmine Lundvall:

Ser verkligen supergoda ut!!

Svar: Tack! Det var dom verkligen :-)
cakeprincess.blogg.se