Mud brownies

Alltså. Jag är en riktig choklad-junkie. Men vem älskar inte choklad??!! Om man inte älskar choklad så kan jag nog inte relatera till den människan. Om den ens finns hahaha.
Skämt åsido så är det ju faktiskt väldigt gott med choklad. Och dessa brownies är veeerkligen chokladiga. Och söta. Och lite sega. Och fantastiskt goda. Fördelen med att de är så söta är att en sådan här liten plåt räcker långt. Man kan inte äta så mycket av den kan jag ju säga. Men man kan prova :-)
 
 

 
 
 
 

Mud brownies
 
 
Brownies
 
80 gram vetemjöl
40 gram kakao
170 gram strösocker
50 gram ljust muscovadosocker
1/4 tsk salt
115 gram smält och något avsvalnat smör
2 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
ca 80 gram hackade pekannötter
ca 90 gram mini-marshmallows
 
 
Frosting
 
55 gram smör
65 gram mjölk
30 gram kakao
1/2 tsk vaniljextrakt
220 gram florsocker
 
 

Sätt ugnen på 160 grader. Klä en 20x20 form med folie som du sedan penslar med smör. Vispa ihop mjöl, kakao, strösocker, muscovadosocker och salt i en skål tills det är ordentligt blandat. Blanda i det smälta smöret (allt detta gör du för hand). Smeten blir tjock. Blanda försiktigt i de hackade nötterna men spara lite för dekoration när kakan är färdig. Häll smeten i den förberedda formen. Sätt in i ugnen i 35-37 minuter. Den behöver inte vara helt färdigbakad då den ska in i ugnen igen.
 
Ta ut kakan ur ugnen och sprid marshmallowsen jämt över kakan och sätt in den i ugnen igen i ca 4 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt den svlna lite. Man kan om man vill, bränna marhmallowsen lite med en brännare men det är inte nödvändigt. Har man ingen kan man hoppa över det.
 
Häll över frostingen och jämna till. Sätt in i kylen ett par timmar för att stelna.
 
 
 
 
Recept hämtat från cookingclassy.com och anpassat något.