Double Fudge Coca Cola Cake

Som vanligt surfade jag runt på amerikanska bakbloggar eftersom det kliade i fingrarna att få baka något. Om någon där ute har missat det så kan jag ju lika gärna erkänna det igen. Jag bara ääääälskar choklad. I alla möjliga former. Och detta recpetet gjorde mig defintivt nyfiken. En kaka med coca cola i??!! Det måste jag ju bara testa tänkte jag. Och vilken lyckad kombination det visade sig vara med coca cola och choklad :-)
Kakan är fyllig, len, chokladig och lite mystisk i smaken. Inte alls svår att göra så denna hamnar i "att baka igen"-högen.
 
Jag önskar er alla där ute en riktigt trevlig helg och hoppas ni får äta en massa goda bakverk :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

Double Fudge Coca Cola Cake

 

Ingredients

1 cup coca cola
1/2 cup vegetable oil
1/2 cup (1 stick) salted butter
3 heaping-ish Tablespoons dark cocoa powder
2 cups granulated sugar
2 cups all purpose flour
2 large eggs
1/2 cup buttermilk
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon vanilla extract

Frosting:
1 stick salted butter
3 tablespoons dark cocoa powder
6 tablespoons milk
1 teaspoon vanilla extract
4 cups powdered sugar

 

Instructions

  1. Preheat oven to 350. Butter and flour a 9x13 pan and set aside.
  2. In the large bowl of a mixer, stir together sugar and flour and set aside.
  3. In a saucepan, bring cola, oil, butter and cocoa to a boil. Pour into the flour mixture and beat on medium low for about a minute. Add eggs, buttermilk, baking soda and vanilla and beat on medium for a minute more. Spread batter into prepared pan and bake for about 30 minutes or until a toothpick inserted in the center comes out clean. Immediately upon removing cake from oven, prepare frosting.
  4. In a saucepan over medium heat, bring butter, cocoa powder and milk to JUST boiling. Remove from heat and whisk in powdered sugar and vanilla. Pour over cake and quickly spread. Let cake cool to room temperature, then cover and refrigerate until serving.



Recept från www.confessionsofacookbookqueen.com