Hallonmousse

200 gram frysta hallon
En knapp dl florsocker
100 gr färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
 
 
Koka upp de frysta hallonen och låt koka i minst två minuter. Detta är väldigt viktigt då frysta bär kan innehålla salmonella.
Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund. Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten. Tillsätt florsockret och blanda väl.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 
Vispa grädden.
Smält gelatinbladen i hallonmoset som är kvar (behöver som oftast inte värmas igen utan det räcker om du bara sätter grytan på den ljumna plattan). Låt svalna en stund och blanda ner i det övriga hallonmoset.
Blanda till sist ner den vispade grädden. Låt stå en stund i kylskåpet innan du fyller tårtan.
Denna mousse är både söt och syrlig på samma gång vilket gör att den är fantastiskt god. Passar bra till andra fyllningar som är åt det söta hållet då den balanserar upp med det lite syrliga.
 
För en mindre stel mousse kan man använde 3 gelatinblad istället för 4.
 
Denna mousse räcker till ett lager i en normalstor tårta.