För ett tag sedan fick jag smaka på en underbart god äppelpaj som bara var sååååå god :-) Jag och min kompis Lina (som jag ju lyckligtvis bor granne med) har liksom ett outtalat avtal där vi delar med oss av det vi bakar. När hon bakar får jag lite och vice versa. Och tro mig. Hon bakar liiiika mycket som jag och är hur duktig som helst. Så detta arrangement passar mig alldeles utmärkt :-)
Detta recept hittade hon på Leilas hemsida och den var ju absolut värd att provbaka själv också. Så jag hade lite äpplen över och då fick det bli denna.
Hoppas ni där ute också provar att baka denna. Den är mums :-)
Knäckig äppelpaj
- 1 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 100 g smör, smält
- 4-5 st syrliga svenska äpplen
- Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning
- Smör till formen
Rör samman ägg, strösocker och vatten. Rör ner smält smör.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
Fyll smeten i en välsmord form. Lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).
Låt svalna innan servering-
Ser smarrigt ut!♡