Nutella-fyllda chocolate chip cookies

Surprise surprise. Jag har bakat cookies igen hihihi :-) Chocolate chip cookies är en väldigt användbar cookie som man kan göra mycket med. Det är bara fantasin som sätter gränser: Vad vill man fylla med?? Dulche de leche, nutella, favoritchokladen etc etc. Go crazy!!!
 
Dessa med Nutella måste jag säga var riktigt riktigt goda. När man biter i den så först är den knaprig men när man kommer till mitten upptäcker man denna lena goda nutellan. Mums mums mums.
Dom är inte svåra att göra men tar lite tid eftersom degen/smeten ska stå i kylen ett par timmar. Men de är väl värda att göra så sätt igång :-)
 
 
 
 
 
 

Nutella-fyllda chocolate chip cookies
 
 
 
230 gram normalsaltat smör
355 gram vetemjöl
1 1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
210 gram ljust muscovadosockret
2 stora ägg
frön från 2 vanilstänger
1/2 tsk vaniljextrakt
150 gram mörka chokladknappar
100 gram vita chokladknappar
ca 200 gram Nutella (som har stått i kylen)
 
 

Bryn smöret i en gryta. Låt inte det bli för brunt bara. Häll smöret i skålen till din hushållsapparat (tänk bara på att den ska tåla hög värme). Låt smöret svalna tills det är ljummet, ca 30 minuter.
 
Vispa ihop mjöl, bikarbonat och 1/4 tsk salt i en skål och sätt till sidan. Tillsätt muscovadosockret til smöret och mixa på medium hastighet tills det är ordentligt blandat, ca 1 minut 8om du har olika dear till din hushållsapparat så välj flatblandaren). Tillsätt vaniljen och sedan 1 ägg i taget och se till att det blir blandat ordentligt mellan varje. Ställ maskinen på låg hastighet och tillsätt de torra ingredienserna lite i taget och mixa tills det är precis blandat (mixa inte mer än nödvändigt). Mixa i chokladknapparna. Spara gärna några till garnering. Lägg över degen i en lufttät burk och sätt i kylen i ca 1,5 timme.
 
Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut degen ur kylen och skopa upp ca 2,5 msk deg och forma till bollar. Lägg de på ett bakplåt med bakplåtspapper. Platta till alla bollarna och lägg sedan ca 1 tsk Nutella på varje. Vik sedan upp sidorna försiktigt och forma till en boll igen. Om det skulle tryckas ut Nutella någonstans på bollen kan man använda chokladknappar som små pluggar så att det inte rinner ut när de är i ugnen. Sätt in i ugnen i 10-12 minuter.