Peanutbuttter cheesecake

Jisses vilken cheesecake!! En förutsättning är förstås att man tycker om jordnötssmör och gör man det så är detta en dröm :-)
Den kanske inte ser mycket ut för världen men den är fantastiskt god. Först ett tunt lager med chokladcheesecake, sedan ett lager peanutbutter cheesecake toppat med ett ljuvligt lager med chokladganache. Den blir inte så stor men eftersom den är så mäktig räcker den till många för man kan inte äta för stora bitar hihihi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Peanutbutter cheesecake
 
 
Botten
200 gr krossade chokladkex (jag använde krossade Oreo-kex)
2 msk smält smör
 
Peanutbutter cheesecake
225 gr cream cheese
55 gr strösocker
220 gr jordnötssmör
1 ägg
1/2 tsk vaniljextrakt
 
Chokladcheesecake
210 gr mörk choklad
225 gr cream cheese
2 ägg
2 msk mjölk
1/2 tsk vaniljextrakt
 
Ganache
70 gr mörk choklad
55 gr grädde
 
 
Blanda ihop kexsmulorna med det smälta smöret. Pressa ner i botten av en springform, ca 22 cm, som är klädd med bakplåtspapper.
 
Mixa ihop cream cheese och socker i en skål. Tillsätt jordnötssmöret, ägget och vaniljen och mixa igen. Sätt till sidan.
 
Smält choklad i en liten gryta på medelhög värme. När chokladen har smält, tillsätt cream cheese och blanda tills det är slätt och krämigt. Vispa i mjölk och vanilj. Knäck äggen i en liten skäl. Tillsätt en stor sked av chokladblandningen i äggen och vispa direkt. Häll sedan över det i chokladblandningen i grytan igen och vispa.
 
Häll i ca hälften av chokladcheesecaken i formen. Häll försiktigt över peanutbutter cheesecake blandningen ovanpå. Släta försiktigt till smeten så den täcker hela chokladcheesecaken. Häll sedan över resten av chokladcheesecaken ovanpå peanutbutter cheesecaken. Sätt in i ugnen på 150 grader i 55 min. Ta ut den direkt ur ugnen och sätt på ett galler för att svalna. Sätt in i kylen för att svalna helt.
 
Värm grädden i en liten gryta tills den nästan kokar. Ta bort från spisen och blanda i den hackade chokladen och rör runt tills den har smält helt och ganachen är slät och fin.
Häll ovanpå den avsvalnade cheesecaken. Låt stelna i kylen igen.
 
 
 
 
 
#1 - - Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta:

gott

Svar: Det var det verkligen :-)
cakeprincess.blogg.se

#2 - - Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta:

gott

#3 - - Anonym:

nä detta måste jag testa :D

Svar: Det tycker jag att du ska göra. Fantastiskt god :-)
cakeprincess.blogg.se